leefstijladvies

Leefstijladvies is voor veel mensen een moeilijk onderwerp omdat altijd een advies gegeven wordt om anders te gaan leven dan wat je tot nu toe hebt gedaan. Veranderingen aanbrengen in je leven, of gewoontes stoppen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Mensen die bij mij komen, komen omdat ze ergens last van hebben. Dat is vaak de ingang om je leven wat te gaan veranderen. We weten inmiddels allemaal wel dat een gezonde voeding, beweging en ontstressen allemaal bijdragen aan een grotere gezondheid, maar hoe ga je dat aanpakken.

Je kunt een pil tegen diabetes 2, of tegen een te hoge cholesterolwaarde, of tegen hoge bloeddruk innemen, maar je kunt deze klachten ook aanpakken via leefstijladviezen. We hebben een zelfherstellend vermogen maar dan moeten we wel op een gezonde manier met ons lichaam en onze geest omgaan. Dus we moeten ons bewust worden wat eigenlijk niet goed voor ons is en wat wel goed voor ons is. Iedereen beseft dat pillen chemische stoffen zijn die ons lichaam op microniveau ook schade doen. Het is toch prachtig als je op een andere manier er voor kunt zorgen om geen medicatie te hoeven gebruiken om je lichaam en geest toch weer in een goed evenwicht te brengen.

Met geleidelijke veranderingen en begeleiding blijkt het voor mensen toch niet zo moeilijk om de stappen te zetten die leiden naar een grotere gezondheid. Veel mensen zien erg op tegen een verandering van hun eetpatroon. Maar veel mensen komen er achter dat gezonder eten zelfs veel lekkerder kan zijn en dat het soms niet eens zo veel moeite is om wat anders in huis te halen en het eten net wat anders te bereiden. Weer eens iets nieuws gaan koken dat vergt natuurlijk de eerste keer even een recept doorlezen Maar gelukkig zijn er tegenwoordig hele mooie en gezonde receptenboeken die je daarbij helpen.

Telefonisch Spreekuur
Heeft u vragen? Bel ma, di, do, vr tussen 10.30-11.00 uur of 17.00-17.30 uur of wo. tussen 17.30-18.00 uur naar (024) 324 36 46 voor een advies.