ervaringen

 • Na een werkbezoek aan de Tropen kwam ik met veel klachten weer thuis. Het ziekenhuis bood geen oplossing. Na heel veel vragen door dr. Wijtenburg bleken de tropenvaccinaties de oorzaak te zijn. Gelukkig had hij hier een oplossing voor, wat fantastisch werkte.

  Man 22 jaar
 • Na een hersenoperatie en een lange revalidatie knapte ik toch niet op. Na de behandeling bij dr. Wijtenburg knapte ik wonderbaarlijk op.

  Vrouw 32 jaar
 • Steeds in de week voor mijn menstruatie was ik zeer geirriteerd. Vooral mijn man was de klos. Al snel na het starten van de homeopathische medikatie werd ik positiever. Heerlijk dat dat mogelijk is.

  Vrouw 38 jaar
 • Ik ging met mijn kind voor behandeling van zijn eczeem naar Huib. Wat we niet hadden durven hopen was dat behalve zijn eczeem ook zijn astma als sneeuw voor de zon verdween.

  Moeder van kind 6 jaar
 • Voor mij was het een eye-opener toen Huib vroeg of mijn vader of moeder ook angstig was. Ik was in angst groot gebracht. Na 2 maanden behandeling zakten mijn angsten geleidelijk weg.

  Vrouw 52 jaar
 • Door het artikeltje 'enthousiasme delen' in nieuwsbrief 2, realiseerde ik me dat, als u een patiënt na behandeling niet meer terugziet, u niet weet of betrokkene mogelijk ontevreden is, of genezen. Ik kan u melden dat ik tot de -gelukkige- laatste categorie behoor. Het heeft even geduurd maar de schouderklachten zijn volledig verdwenen met Lac caninum. Waarvoor dank!!

  Vrouw 54 jaar
 • “Er bestaat geen verlichting. Wel is het mogelijk te ontwaken”. Dit zijn de eerste twee zinnen uit een boek van Jack Kornfield met de mooie titel: “Na het feest komt de afwas”. Die woorden waren een feest van herkenning voor me. Ze brachten in herinnering dat je- nu drie kwart jaar geleden- tegen me zei dat korrels Opium in de homeopathie staan voor “wakker worden”. En dat is gebeurd. Ik ben wakker geworden. En het gebeurd nog steeds. Blijkbaar hebben die korrels een “time release” effekt. Nog steeds sta ik verbaasd over wat er in de afgelopen tijd met me is gebeurd. Mijn leven lijkt een heel andere wending gekregen te hebben. Niet met bliksem en donderslagen, maar in alle rust. Want innerlijke rust is iets dat mijn huidige toestand kenmerkt. Evenwicht, stabiliteit. Natuurlijk is er soms ook stress, daar ontkom ik niet aan. Maar ik herken het, ik weet vrijwel altijd wat de oorzaak is en, wat het belangrijkste is, het gaat snel voorbij. Enkele malen heb ik een korreltje Natrium sulfuricum genomen, en dat bracht me snel weer aan de goede kant van de lijn. Ik zou een hele lijst met zaken kunnen noemen die allemaal veranderd zijn. Een ervan wil ik je niet onthouden, de terugkeer van mijn geloofsleven. Dat klinkt allemaal misschien vreemd, maar het is een feit. Het is echter niet meer zoals het was: een geloofsleven dat gebaseerd was op schuld en angst. Nu ervaar ik dat ik er mag zijn, en dat ik sta voor het Gelaat van mijn God, en dat mijn naam geschreven is in de palm van zijn hand. De stukjes van mijn levenspuzzel vallen langzamerhand op hun plaats. Mijn geest is helder, alert, en tegelijk rustig en ontspannen. Ik neem het leven zoals het komt. Iedere dag, ieder uur opnieuw. Ik kijk niet ver vooruit, en kijk eigenlijk maar heel weinig achterom. Ik ben absoluut niet teleurgesteld over het leven dat ik achter de rug heb. Mijn leven, met zijn ups en zijn vele vele downs heb ik gekregen om ervan te leren, zo ervaar ik het tenminste op dit moment. En wat de toekomst zal brengen, dat weet ik niet, en eerlijk gezegd interesseert het me niet zoveel. De vraag of ik genezen ben van mijn depressie is voor mij onbelangrijk geworden, want ik weet het antwoord niet. Wat voor mij belangrijk (en heel plezierig) is, dat is mijn leven hier en nu. De toekomst komt vanzelf. Huib, ik ben je veel dank verschuldigd, voor je vakbekwaamheid maar ook voor je menselijke betrokkenheid. Mocht het ooit weer nodig zijn, dan zal ik niet aarzelen om weer een beroep op je te doen.

  Ton
 • Ik kreeg jicht op een veel voorkomende plaats, mijn grote teen en er omheen. De huisarts schreef een medicijn voor dat slechts tijdelijk bleek te werken. De homeopathische arts schreef korrels Ammonium carbonicum en Ledum voor en de jicht kwam niet meer terug.

  vrouw
 • Ruim 3 jaar heb ik een soort wintertenen gehad, ook zomers. Ik kon er niet van slapen, de huisarts dacht aan diabetes en slechte bloeddoorstroming, maar dat was het niet. Ten einde raad naar H.Wijtenburg, die me sulfur en silicea voorschreef, elke dag 1 tabletje van ieder. Na 2 weken waren mijn klachten verdwenen.

  Vrouw 86 jaar
 • Op de leeftijd dat velen staar krijgen, kreeg ik het ook. Het ging snel. Bijna elk jaar kon ik een sterkere bril kopen. Het werd me te gek. De homeopathische arts schreef 4 medicijnen voor. Nu ben ik 73 jaar en kan ik zonder bril functioneren. De staar is volledig terug gedrongen. De 4 middelen zijn: Calcium fluoricum D6, Magnesium fluoricum D6 , Magnesium fluoricum D12 en Magnesium carbonicum D6

  Vrouw 73 jaar
 • Dokter Wijtenburg, ik was volledig geveld door een verkoudheid met zware hoofdpijn.  U had eerder al eens met een juist gekozen middel een snelle, significante verbetering bewerkstelligd. Dus contact opgenomen en gelukkig kon ik op heel korte termijn bij u terecht. De Pulsatilla MK die u me gaf, resulteerde erin dat ik binnen 24 uur als nieuw was:  geen spoor meer van hoofdpijn, energiek en levenslustig. De andere ongemakken trokken in de dagen erna weg. Ik blijf het een wonder vinden dat homeopathie zó kan werken.  

  vrouw
 • Twee jaar geleden werd ik overvallen door heftige en onverklaarbare rugpijn, die slechts met veel pijnstillers dragelijk was te houden. Toen er geen verbetering optrad, heeft mijn huisarts me naar u verwezen, mede omdat u mij eerder met succes had behandeld (voor iets anders). U gaf me Silicea MK. Binnen het etmaal kon ik volstaan met 1/3 van de pijnstillers, vier dagen later was 1 paracatamol per dag afdoende, al snel  was 1 per week voldoende. Binnen enkele weken was ik pijnvrij en ben dat tot op de dag van vandaag. Ik acht me een bevoorrecht mens dat ik destijds met klassieke homeopathie in aanraking ben gekomen en in u een kundig en betrouwbaar arts heb gevonden.  

  Vrouw
 • De diagnose van de kno-arts was klip en klaar: tinnitus,  beschadiging van het slakkenhuis in het gehoororgaan. Ook over de behandeling van de klacht geen twijfel: die is er niet. “U moet er mee leren omgaan”. En dan ga je verder kijken. Uitgekomen bij de praktijk van H. Wijtenburg. Een zestal goede gesprekken, waarin “alles” voorbij kwam.  Ondersteund met een aantal homeopathische middelen. Resultaat: al maanden geen last meer gehad van “kermis in m’n hoofd”.

  Man 66 jaar
 • Ik heb veel last van opvliegers, hierdoor  slaap ik slecht met als gevolg dat ik overdag weinig energie heb en moet bijslapen. Het heet overgang en zal dus overgaan maar ik besluit om toch een bezoek aan de homeopatisch arts heer Wijtenburg te brengen om te kijken of ik het me iets makkelijker kan maken. Zoals gebruikelijk is het een gesprek met veel vragen van de arts en lange stiltes waarbij ik de gelegenheid heb om te merken dat het bijzonder en prettig is dat een arts zoveel tijd en aandacht voor mij heeft. Door vragen over klachten waarvoor ik in het verleden ook bij hem was realiseer ik mij dat het nu veel beter met mij gaat. Dat maakt dat ik weer meer vertrouwen in mijn zelfgenezend vermogen heb.   Heer Wijtenburg schrijft mij homeopathische korrels voor ( waar ik enkele dagen op moet wachten) maar al tijdens het gesprek voel ik mij beter.  Direct heb ik minder last van opvliegers. Nu, na 6 weken heb ik nog nauwelijks opvliegers, slaap ik beter, heb ik meer energie en meer vertrouwen in wat ik zelf kan.    

  Vrouw
 • Ik heb last gekregen van een chronische ophoping van slijm in de holtes aan weerszijden van de neus. De enige oplossing volgens de KNO-arts was een redelijk ingrijpende operatie die echter ook nog geen garanties bood. Om een operatie te vermijden ben ik op zoek gegaan naar een alternatieve behandeling. Hiervoor ben ik terechtgekomen bij homeopaat Huib Wijtenburg. Na in een gesprek toegelicht te hebben welk traject ik al had doorlopen, heeft hij mij na onderzoek een homeophatisch middel aangeboden dat na een bepaalde periode de klachten verminderde. Voor 98% ben ik nu van mijn klachten af. Hier ben ik heel tevreden mee.

  Bert
 • Drie jaar lang was ik moe, futloos en had nergens meer zin in. Normaal dans, spring en hups ik door het huis, maar dat was toen wel anders. Ik had een streptococcenbacterie in mijn bloed die mij moe maakte. Huiswerk ging niet zoals het hoorde en voor leuke dingen had ik geen puf meer. Na herhaaldelijk antibioticumkuren gehad te hebben werd door het ziekenhuis toch besloten mijn keelamandelen te verwijderen, omdat zij misschien de bron waren van de Streptococcen. Een pijnlijke amandeloperatie bleek echter niets op te leveren en de streptococcen bleven. De kinderarts die mij behandelde had maar een conclusie: het ziekenhuis had verder geen behandelplan meer, de streptococ moest vanzelf verdwijnen en dat kon dan nog wel maanden duren. Meer dan 3 jaar moeheid was voor mij echter genoeg en samen met mijn ouders heb ik toen besloten een homeopaat te bezoeken. Homeopathie heeft voor mij ontzettend geholpen. Was ik eerst wat sceptisch, al snel merkte ik dat ik me veel beter voelde door de korreltjes (Streptococcinum en Kalium phosphoricum) die mijn homeopaat voorschreef. Na een maand verdween de grote moeheid, ik danste en zong weer en had ik weer zin en puf voor leuke dingen. Homeopathie heeft voor mij het moeheidsprobleem opgelost.

  Anne 17 jaar
 • Omdat mijn huisarts kinkhoest niet kon behandelen ben ik bij dr. Wijtenburg terecht gekomen. Binnen twee dagen waren de ergste hoestbuien over en kon ik weer normaal slapen, met enkele weken waren alle klachten weg. Collega’s die de kinkhoest ook hadden opgelopen hebben nog maanden last gehad van de ziekte.

  Man 35 jaar
Telefonisch Spreekuur
Heeft u vragen? Bel ma, di, do, vr tussen 10.30-11.00 uur of 17.00-17.30 uur of wo. tussen 17.30-18.00 uur naar (024) 324 36 46 voor een advies.